Το 1ο Παιδικό Μεσογειακό Φεστιβάλ είναι γεγονός


pvaigaiou

 
 
 

Το 1ο  Παιδικό Μεσογειακό  Φεστιβάλ είναι γεγονός

     Εβδομάδα των παιδιών η επόμενη, με πολλές προσδοκίες για τα ίδια, αλλά και το δήμαρχο Παντελή Βρουλή, ο οποίος ήδη έχει διατυπώσει πως το πρόγραμμα του μέρους του φεστιβάλ που τα αφορά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρόμοιες ευρωπαϊκές οργανώσεις.
     Στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος ο δήμαρχος περικλείει όλη την αντίληψη, που ο ίδιος, η διοργανώτρια ΔΑΕΧ, η καλλιτεχνική επιτροπή του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ «Τέχνη στη Γη της Μαστίχας» και η καλλ. διευθύντρια Γιάννα Τριανταφύλλη με τους συνεργάτες της κατείχαν για την τέρψη, την έμπνευση καλλιτεχνική δημιουργική, όσο και τη μουσική και θεατρική κατάρτιση των παιδιών.
    Με στόχο τη διεύρυνση στο μέλλον, ώστε το εγχείρημα να περιλάβει παιδιά από χώρες όλης της Μεσογειακής Λεκάνης, οι εμπνευστές διοργανωτές ευελπιστούν η Χίος να γίνει σημείο αναφοράς και πόλος έλξης και επίσκεψης, τόπος ένωσης λαών και πολιτισμών, σταθμός συνεργασίας και δημιουργίας, αντάμωμα ψυχής και γνώσης από εκπροσώπους της τρυφερής  ηλικίας.
     Μια εξελικτική αντίληψη ενδεχομένως για τον ήδη υπάρχοντα θεσμό «Θεοδωράκεια» που φέτος δεν κατέστη εφικτή από έλλειψη χρόνου ίσως και προδιαγραφών για πλήρη εφαρμογή, αλλά με την πρόβλεψη στο εγγύς μέλλον.

Με την αρωγή των δασκάλων  

     Παράλληλα, η εκπαιδευτική κοινότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου, δια χειρός και στόματος του διευθυντή της Κων. Παπαδόπουλου, δήλωσε από την αρχή το «παρών», αγκαλιάζοντας τις ποικίλες δράσεις του 1ου Μεσογειακού Παιδικού Φεστιβάλ .
     Οι εκπαιδευτικοί της διεύθυνσης  αποδεικνύοντας το ανοικτό πνεύμα που διέπει το χιώτικο σχολείο, το οποίο ενστερνίζεται κάθε πρωτοπόρο  ιδέα ή όραμα προς όφελος των παιδιών, υποσχέθηκαν τη στήριξη με κάθε μέσο στο νεογέννητο θεσμό, εκφράζοντας μάλιστα ελπίδα ότι αυτός θα καθιερωθεί ως μόνιμη κορυφαία και πολιτιστική δράση στην ακριτική μας περιοχή.

 Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael